Zot van fietsen en de natuur!

WIELERKOORTS vertelt het verhaal waarom fietsen zo verslavend mooi kan zijn en waarom we daarom zuinig moeten zijn op onze leefomgeving.


VOLG VIA WIELERKOORTS DE TOUR4NATURE van Léon!


Steun Léon nu en neem plaats in de kopgroep!


KLIK HIER VOOR DE PROMO VAN DE TOUR4NATURE

26 juli : Champs du Moulindigue


Zondag 26 juli is de laatst etappe van de Tour4Nature. Leon van der Ster uit Klaaswaal heeft dan alle etappes van de Tour de France met verve uitgereden op de high tech hometrainer van Tacx. Dit heeft vooral via de radio NPO2 /Wout2day aandacht gekregen onder naam “de huiskamertour”. We willen zondag Leon feestelijk binnenhalen aan de “Champs du Moulindigue”. Het onthalen begint om 14.30 uur. We doen dat met een hapje en een drankje. Ook dank aan Vos Radio Numansdorp voor extra scherm om TdF live te volgen. Winners Cafe uit Numansdorp en 't Kookhuys Oud Beijerland. Heineken voor het fust en Peter voor de tap. We hebben een een DJ voor wat muziek: Leen Vos.
Om de kosten te drukken en het voor de organisatoren ook leuk te houden vragen een we een kleine bijdrage voor het aangebodene. Eventuele meeropbrengsten doneren wij weer aan de beoogde doelen.

Laatste loodjes in de Tour4Nature


Zondag 26 juli is de laatste etappe van de Tour4Nature. Leon van der Ster uit Klaaswaal heeft dan alle etappes van de Tour de France met verve uitgereden op de high tech hometrainer van Tacx.  Dit heeft vooral via de radio NPO2 /Wout2day aandacht gekregen onder naam “de huiskamertour”. We willen zondag Leon feestelijk binnenhalen aan de “Champs du Moulindigue”.  Het onthalen begint om 14.30 uur. We doen dat met een hapje en een drankje.

 

Zaterdag  25 juli is niet minder belangrijk. De laatste Alpen-etappe met de Nederlandse berg, de Alpe d’ Huez erin. Dat kan niet zonder publiek langs de kant van de weg om de klassementsrijder van Tour4Nature aan te moedigen. De hoogtijmis van de klim begint wat Leon betreft om 13.30 uur. Dus kom naar het hart van Nederland, de Tour4Nature, de Nederlandse berg is er (@ThijsZonneveld) en die ligt in Klaaswaal! We doen het zaterdag op z’n amerikaans, neem je eigen drankje mee.

 

Leon van der Ster rijdt de Tour4Nature om aandacht te vragen voor de natuur. Het behoud en het beschermen van de natuur. Waar wielerliefhebbers zoveel plezier aan beleven en niet zonder kunnen. Sms    Natuurlijk Leon     naar 4333  en doneer daarmee € 3 voor de natuur. Samen geven we de aarde door. De opbrengst komt ten goede aan Wereld Natuur Fonds, Natuurmonumenten en CyclingForce foundation. 


Tour dromen komen uit met de ‘huiskamertour’.


Als klein jongetje was de Nederlander Léon van der Ster al gefascineerd door de Tour de France. In de zomervakantie werd de Tour de France vaak op een camping ergens in Frankrijk, met radio met wereldontvanger gevolgd, werd er in de kantine van de camping op een TV meegekeken naar de renners in de Tour en werd de dag erna in de L’Equipe de uitslagen uitgeplozen. Vooral de bergetappes en daardoor ook de bolletjestrui waren een lust voor het oog voor Léon. Van wielrennen kwam er als kind niks van, aangezien voetbal de sport nummer 1 bij de familie Van der Ster was. Nadat Léon door diverse knie en enkelblessures genoodzaakt werd om te stoppen met voetballen, kocht hij op 28-jarige leeftijd zijn eerste racefiets. Al gauw werd de fiets een maatje voor het leven en werden diverse wedstrijden, cyclosportieven en tourtochten in binnen en buitenland aangedaan. Léon genoot daarbij het meest van de ritten waarbij veel hoogtemeters kwamen kijken. Ondanks zijn ‘oudere’ leeftijd, bleek Léon wel over de nodige aanleg te beschikken om met de fiets uit te voeten te kunnen komen. Een jongensdroom begon daardoor steeds meer op te spelen, namelijk zelf de Tour de France te kunnen rijden. Heerlijk over de Franse heuvels en bergen, in de aanval op de bolletjestrui. Als natuurliefhebber, besloot de inmiddels 38-jarige hogeschooldocent dit jaar om zijn droom op een unieke manier waar te maken. Met twee kinderen van 5 en 7 thuis, wilde hij tijdens zijn vijf weken zomervakantie geen drie weken van het gezin weg en ging op zoek naar een andere manier om de Tour te kunnen rijden. Met de huidige software van de Tacx trainingsapparatuur, bleek het mogelijk te zijn om je eigen routes via google Streetview en google Earth na te kunnen rijden. De hoogteprofielen en daarmee stijgingspercentages worden zo overgenomen en omgezet in extra weerstand. Zo werd het mogelijk om een col op te rijden en dezelfde weerstand te voelen als in het echt. En daarmee komt nu een jongensdroom uit, Léon rijdt de eerste Tour de France vanuit de huiskamer.

Hij is ook op zaterdag 4 juli gestart met een proloog en rijdt dezelfde etappes als de profs, alleen begint hij op de dag een paar uurtjes eerder. Op die manier finisht hij vrijwel tegelijkertijd en kan als enige ter wereld zeggen dat hij zowel de Tour de France fietst, als live op de TV mee kan kijken. (Bijna) alle etappes afgelegd 3360 km.. Als Léon de komende vier zware alpenritten overleeft, gaat Léon op weg naar ‘Parijs’ om de eerste wielrenner te zijn die de Tour de France thuis heeft gefietst. Hij doet deze actie overigens niet alleen voor de sportieve prestatie, maar vraagt hiermee aandacht voor de natuur met natuurmonumenten en WNF als begunstigden.  Hij noemt zijn Tour de France daarom ook de Tour4Nature. Léon wordt dagelijks bijgestaan door familie, vrienden en kennissen en zijn huiskamer en tuin zijn inmiddels omgedoopt tot waar wielercafé. 
Leuk vinden
Tweet


Leon van der Ster: 


Wielrennen kan niet zonder doping

Klaaswaal 18 juli 2015


En dan toch de gedachte dat dit zo niet kan doorgaan met het wielrennen. Een zelfde verhaal als met de natuur op onze aarde. Het is een strijd tussen goed en kwaad, maar wat kwaad is en wat goed is al een moeilijk fenomeen. De belangen veranderen in de tijd en daarmee ook de uitleg ervan. Iedereen roept nu, er mag geen doping zijn en daarmee is uitgesproken wat het kwaad is. Ik draai dit om en pak het systeem: het kwaad is als je niet duurzaam bent in het wielrennen. Dan heb ik het niet alleen over voeding en drinken, maar ook over de keuze voor materialen, kleding, mobiliteit en het team zelf. De nieuwe attitude moet zijn, onze doping is mentaal en spiritueel en met de middelen en met datgene wat de natuur ons puur geeft. Leon lacht en roept: ik lijk wel een dominee, nee noem dan me liever missionaris, die roept dat we doping nodig hebben en dat we bezig zijn met een missie die daarin voorziet.

 

Nederland is een fietsland, bij uitstek. In steden en op het platteland. Zo zijn we bekend. Molens, dijken, mooie musea en oude steden. Amsterdam is zelfs bekroond tot fietsstad van de wereld. Maar waar blijven de fietsers voor de Tour4Nature? Bij toertochten verschijnen vaak honderden tot duizenden deelnemers. Ze fietsen een eigenlijk altijd wel prachtige route door de natuur en bij sommige georganiseerde tochten betalen ze een leuke bedrag voor de organisatie en mooi is dat daaraan vaak een goed doel is gekoppeld.

 

Leon is nu twee weken onderweg in zijn Tour4Nature. Nog een volle week te gaan en dan stapt hij van zijn fiets. Elke dag van de Tour de France 2015 heeft Leon van der Ster tot nu toe meegereden. Thuis op de Tacx is dit een aan de echte Tour te evenaren prestatie. De Tacx is een rollenbank met daarop een racefiets en je rijdt over videoparcours met echte klimmen en afdalingen.

Tijdens het fietsen praten we met Leon vaak over zijn doel en ambities. Waarom doet hij dit?

 

Het gaat niet om het geld! Daarom is die doelstelling van € 3360,= voor elke gereden kilometer een euro ook meer symbolisch dan dat daar een echt concreet doel aan is gekoppeld. Natuurlijk rijdt Leon – en dat was echt alleen zijn idee! - voor het Wereld Natuur Fonds, Natuurmonumenten en een duurzame wielersport. De geldelijke opbrengst van Tour4Nature wordt over deze begunstigden verdeeld. De besteding van de opbrengst is ook niet specifiek gemaakt. Ja, het WNF heeft aangegeven dat ze dit doen voor de diersoorten die het nu echt moeilijk krijgen omdat ze in de verdrukking komen in hun leefgebied of door mensen worden gezien als middel om zich te verrijken. De tijger, de neushoorn en de olifant zijn daar nu de bekendste trieste voorbeelden van. Ja wie is hier nu het roofdier, roept hij boos. Dichter bij huis liggen wellicht de voorbeelden die zijn aangedragen door Natuurmonumenten, de weidevogel. Ook prachtig, want hij heeft als kind de zwaluwen nog gezien en waar zijn die nu gebleven en dan te bedenken dat Leon een geboren en getogen Hoeksewaarder is.

Voor Leon was de echte trigger om de Tour4Nature te rijden het vragen van aandacht voor de natuur. Duurzaamheid en kwaliteit van het leven kunnen echt goed samengaan en daarvoor hoeven we geen roofbouw te plegen op de natuur die op onze levende planeet merkbaar is. Leon is er van overtuigd dat mensen die graag fietsen, en heus dat zijn er velen, dit besef juist door te fietsen al bewust of onbewust ervaren. Wij hebben de natuur nodig en de natuur inmiddels ook ons, maar dan duidelijk anders dan in de afgelopen decennia.  En daarom is de samenwerking met Wereld Natuur Fonds en Natuurmonumenten in de vorm van promotie en bekendheid een mooie motivatie om te starten met de Tour4Nature en daarmee tot het einde van de koers door te gaan.

 

Leon is er van overtuigd dat er een enorme kracht schuilt in de vele miljoenen fietsers die er over de wereld zijn. Met hun passie voor het fietsen en wat de natuur hen daar in biedt kunnen ze een verschil maken. Hij heeft zich de vraag gesteld hoe die grote scharen fietsers een impuls kunnen krijgen in het besef van het belang van de natuur voor hun passie voor het wielrennen. Wielrennen is door alle media-aandacht de verbindende schakel om die boodschap te kunnen overbrengen. Daarom is hij blij met alle aandacht van de radio, TV en dagbladen die er nu is voor de Tour4Nature. Als we het wielrennen kunnen verduurzamen dan nemen we radicaal afstand van alle negatieve lading rond deze sport. Dat er toch nog zoveel mensen aan het wielrennen zijn blijven hangen is vreemd maar tegelijkertijd een duiding van de enorme veerkracht die deze sport bij het publiek en de beoefenaars heeft. En die veerkracht moet op het juiste moment benut worden. Nu is het moment om het reboundeffect te laten optreden.

Natuurlijk komt al die aandacht ook door de wijze waarop het wielrennen in deze hoogtijdagen van de Tour de France wordt beleefd. Het zijn helden, er is drama en de romantiek. Historie, het is een circus en een spektakel. Het gonst en het siddert in de Loire en het Rhonedal. En dan de affaires rond de doping. Genieten we daar niet stiekem van? Hup weer een er uit. Het is de wielrenner die het doet en de dopingzondaar is, maar er zit een heel systeem omheen. Zelfs de tegenstanders van doping spinnen garen bij de aanhoudende affaires. Er worden boeken over geschreven en TV uitzendingen aan gewijd. En het systeem, met in hun midden de ploegen proberen dit van binnen uit te verbeteren. Schrijnend om dan te zien hoe ploegen uit de door hen zelf opgerichte MPCC stappen, de club die hogere normen hanteert voor wat betreft een geloofwaardig wielrennen dan de UCI zelf.

 

Wielrennen, een liefhebberij, als je daarmee bent opgegroeid of later bent aangeklampt, laat je je hele leven niet meer los!  En dan toch de gedachte dat dit zo niet kan doorgaan met het wielrennen. Een zelfde verhaal als met de natuur op onze aarde. Het is een strijd tussen goed en kwaad, maar wat kwaad is en wat goed is al een moeilijk fenomeen. De belangen veranderen in de tijd en daarmee ook de uitleg ervan. Iedereen roept nu, er mag geen doping zijn en daarmee is uitgesproken wat het kwaad is. Ik draai dit om en pak het systeem: het kwaad is als je niet duurzaam bent in het wielrennen. Dan heb ik het niet alleen over voeding en drinken, maar ook over de keuze voor materialen, kleding, mobiliteit en het team zelf. De nieuwe attitude moet zijn, onze doping is mentaal en spiritueel en met de middelen en inspiratie die de natuur ons puur geeft. Leon lacht en roept: ik lijk wel een dominee, nee noem dan me liever missionaris, die roept dat we doping nodig hebben en dat we bezig zijn met een missie die daarin voorziet.

 

Dat Leons ideeën en missie geen zomeroprisping zijn, maar gebaseerd zijn op een lange termijn visie blijkt ook de doelstellingen van de Cycling4CE foundation waar Leon deel van uitmaakt. De stichting streeft naar een duurzame wielersport en een duurzame leefomgeving. Het eerdere statement “Recht uit het hart” van Leon geeft in meer persoonlijke woorden zijn motivatie aan om te werken aan een betere wereld voor mens en dier.

 

Steun Leon is zijn Tour4Nature door symbolisch € 1,- over te maken op

IBAN NL71 TRIO 0390941158

 t.n.v. Stichting Cycling4CE o.v.v. Tour4Nature

                    

Laat je zien dat jij ook om de natuur geeft! 

 
Wat is de toekomst van onze aarde je waard?

Is dat die gek die in zijn huiskamer de Tour de France probeert te fietsen? Dat hoor ik van mensen die bij me langs komen die het over mijn actie hebben met collega’s, vrienden, familie en kennissen. Je moet tenslotte toch wel écht een steekje los hebben om drie weken lang op je fiets jezelf pijn te willen doen voor een TV en computerscherm en geen zonnestraaltje oppikken in deze zomer. En weet je wat ze van mij dan mogen zeggen? Dat ik natuurlijk knettergek ben. Maar wat is er mis mee met iets geks doen? Je krijgt blijkbaar wel alle aandacht als je echt iets absurds doe. Je komt op voorpagina’s van landelijke kranten, komt in de best beluisterde radioprogramma’s en in de best bekeken TV programma’s. En dat het fietsen van een Tour de France in je huiskamer momenteel iets absurds is, daar kan ik volmondig ja tegen zeggen.

Mensen kunnen het dan enigszins begrijpen, omdat ik het voor een goed doel doe, namelijk de natuur met als begunstigde Natuurmonumenten, het WNF en stichting Cycling4CE (FORCE). En dat klopt, maar als je nu verder leest, dan zal je zien dat mijn actie helemaal zo niet gek nog niet is, sterker nog mijn actie is juist héél natuurlijk! En jij kan me daarbij helpen!

Weet je dat wij Nederlanders ergens héél goed in zijn. Ja jij, je buurman, buurvrouw, moeder, vader, leraar, collega, vriend, de timmerman, de dokter, de voetballer, de korfbalster, diegene die met zijn auto naar zijn werk gaat, maar ook diegene op de fiets. Diegene die Christelijk is, Moslim, Joods, Hindoe of atheïst. Geel, zwart, bruin of wit. Rijk, modaal of arm. Hetero, homo, lesbies of travestiet. Wielrenner of juist totaal niet. WIJ zijn écht met elkaar absolute top. Misschien is dit wel juist hetgene dat wél de typische Nederlandse cultuur is, die volgens Maxima niet zou bestaan?

Wij zijn namelijk als Nederlanders (en daartoe behoort iedereen die zich daartoe aangesproken voelt) héél goed om ons zelf te verenigen. Wij zijn in staat om gevoelens met elkaar te willen delen en daarbij tot actie over te gaan. Nergens in de wereld zijn mensen zo krachtig om elkaar te vinden, de krachten te bundelen en vanuit die gezamenlijke krachten tot actie over te gaan. Voorbeelden die mezelf ook aan het hart gaan, zijn o.a. Alpe d’huez, waarbij we met zijn allen ook één dagje voelen wat het is om een berg op te fietsen. En dat doen we niet omdat we nou zo graag die berg op willen fietsen (ook leuk natuurlijk), maar we halen daar wel mega veel geld voor het KWF op en als je mensen spreekt die daarbij betrokken zijn, dan voel je ook hun betrokkenheid en solidariteit. Zo is het ook met de ROPA-run. Ook hierbij zijn wij als mens in staat om onszelf te verenigen voor een groter doel en lijden we om het lijden van anderen te kunnen verzachten.

Met enige regelmaat laten wij Nederlanders zich ook van onze goede kant zien, als er bijvoorbeeld een natuurramp is geweest ergens in de wereld en we met zijn allen daadwerkelijk tot actie overgaan. Denk maar aan de vreselijke Tsunami, de ramp in Haïti en recentelijk de aardbevingen in Nepal. Daar laten we als Nederlands zien dat we ons het lot van de mensheid écht aantrekken, en of dat dan in Azië gebeurt, in Afrika, in Amerika of in het Midden-Oosten, daar hebben we gelukkig geen boodschap aan. Wij steunen, wij helpen, wij gaan tot actie over!

En daar moeten we vooral mee door blijven gaan!

En daarom roep ik jullie op om van mij, wij te maken. WIJ fietsen dan de Tour4Nature, wij steunen dan de natuur, wij helpen elkaar, wij gaan over tot actie! En ik lijd, dat hoeven jullie dan weer niet te doen. Ja het fietsen van een Tour de France in je huiskamer gaat echt niet vanzelf. Ik lijd dagelijks pijn, fysiek en mentaal. Dag in, dag uit. Al 8 dagen lang, meer dan 12.000 hoogtemeters (dat zijn zo’n 10 beklimmingen van de Alpe d'Huez), meer dan 1300 kilometers en meer dan 43 uur. En nog 13 etappes en 2000 km. te gaan.

En waarom? Voor de natuur! En ik ga je nu precies uitleggen waarom jij, ons (want samen vormen wij vanaf nu ons), moet steunen. Dat is namelijk héél logisch, sterker nog, het steunen van deze actie voelt straks namelijk als héél natuurlijk.

En het is een misverstand dat ik mijn actie opzet om enkel geld op te halen voor Stichting Cycling4CE (FORCE), het WNF en Natuurmonumenten. Dat geld interesseert me namelijk niet, dat is slechts een middel. Het gaat mij om waarvoor deze drie organisaties staan en daarvoor draag ik daar graag aan bij en zullen jullie dat ook mogen doen.

Waarom Stichting Cycling4CE (FORCE)?

Deze stichting heeft als doel om de kracht van iedere fietser te verenigen om de wielersport meer in harmonie met de natuurlijke leefomgeving te krijgen. Hierbij gaat het zowel om de bewustwording van het gebruik als fietser van de natuur (denk aan geen bidons en gelletjes etc. weggooien), tot het gebruik van duurzamere fietsmaterialen (circulaire economie met betrekking tot frames, kleding etc.), en een voorbeeldfunctie als wielrenner voor een duurzamere samenleving (boegbeelden vanuit de topsport, de oprichting van een sustainable cycling team).

Waarom Natuurmonumenten?

Wat doet Natuurmonumenten voor ons en wat kan het doen? Verdiep je daarvoor eens een keertje in de geschiedenis van deze vereniging. Gewoon twee minuten op Wikipedia kijken is al genoeg. De oprichting van Natuurmonumenten gaat namelijk terug naar 1905. Een prachtig verhaal over passie voor de natuur, een activistische houding ter bescherming van onze leefomgeving en het verenigen van belanghebbenden. En die houding is nu nog steeds zichtbaar. Ook anno 2015 zet Natuurmonumenten zich nog steeds actief in voor onze leefomgeving en de leefomgeving van de flora en fauna. Iets wat we zeker moeten koesteren.

Waarom het WNF?

Denk gewoon heel even aan een wereld zonder het WNF. Waar zijn de tijgers nu? De olifanten? De panda? Het regenwoud? Wat is er gebeurt met onze koraalriffen in de zee? Waar is de kabeljauw gebleven? Hoe zal de wereld eruit hebben gezien als de vier Britten Julian Huxley, Guy Mountfort, Max Nicholson, Peter Scott en onze Prins Bernhard zich in 1961 niet hadden verenigd? Waar blijven de ijsberen als het ijs op de Noordpool straks weg is door de klimaatverandering? En waar zijn onze orang-oetans als de bossen bij Borneo straks allemaal gekapt zijn?

Waarom zal jij deze actie moeten steunen?

Het fietsen van de Tour de France in de huiskamer is in de eerste plaats iets unieks. Nergens in de wereld is er een gek geweest die zoiets heeft aangedurfd. En nu neemt een Nederlander daarin de leiding en draagt daarbij spreekwoordelijk de gele trui. Dat is één reden om achter deze actie te gaan staan. Het zal toch mooi zijn, als een Nederlander de eerste gele trui van de Tour4Nature mee naar huis nam? Na Jan Janssen, Joop Zoetemelk, hebben we dan onze derde gele trui winnaar! Laten we daar me zijn allen een feestje van maken. Ik heb toch niet voor niks Oranje schoenen aan tijdens deze actie? Juist dat Oranjegevoel, dat is het gevoel van samenhorigheid. Het vermogen om ons te verenigen en tot actie over te gaan!

En reden twee is veel natuurlijker. Wat heb jij met de natuur? Met je leefomgeving? Heb je liever een nestje met jonge mereltjes in je achtertuin of geef je daadwerkelijk niks om je leefomgeving? Ben je door het economisch denken zover afgedwaald van je daadwerkelijke bestaansrecht en hard op weg om onze natuurlijke grondstoffen te blijven over consumeren of vind je dat we toch wel wat zuiniger mogen zijn op moeder aarde? Kun je je vinden in de tien geboden die Wubbo Ockels ons naliet of denk je echt niet na over wat je kunt doen voor onze toekomstige generaties?


Steun mijn actie voor de natuur en geef daadwerkelijk de aarde door!

Door symbolisch € 1,- over te maken op IBAN NL71 TRIO 0390941158 t.n.v. Stichting Cycling4CE o.v.v. Tour4Nature, laat je zien dat jij ook om de natuur geeft!

Maak mij trots, maak jezelf trots, maak Nederland trots. Laat zien dat wij een statement willen maken. Dat de natuur er is voor ons allen en dat wij daartoe tot actie bereid zijn! Doneer dus slechts 1 euro, meer hoeft echt niet. Het gaat om een statement! Deel mijn actie vervolgens met iedereen die je kent, op facebook, op twitter, via de e-mail etc. Laat zien dat de natuur je aan het hart gaat, volg je hart en laten we met zijn allen ervoor zorgen dat deze actie mondiaal bekend wordt. De Tour4Nature fiets ik namelijk niet voor mezelf. Die fiets ik voor mijn natuur, jouw natuur, onze natuur! En dat is dus niet gek, dat is juist héél NATUURlijk! Bedankt. Léon van der Ster.

                       

Ps: en elke organisatie die pretendeert iets met duurzaamheid te doen, zal natuurlijk deze actie moeten ondersteunen met het symbolische bedrag van tenminste 33,44 euro. Het aantal te rijden kilometers in de Tour de France keer 1 cent.


 


Tour4Nature


Op zaterdag 4 juli 2015 start de befaamde Tour de France. Het grootste wielerevenement ter wereld en één van de zwaarste fysieke en mentale beproevingen die er op onze mooie aarde voor een mens is.  En op 4 juli start ook de Tour4Nature, de ultieme challenge voor een specifieke wielerliefhebber in hart nieren.

Tijdens de Tour de France zal Léon van der Ster uit Klaaswaal namens Stichting CyclingForce van 4 juli tot 26 juli, dit avontuur thuis aangaan. In de landelijke media is dit inmiddels bekend geworden onder de naam “de huiskamertour”. De 38-jarige docent van Hogeschool Inholland hoopt dat velen hem in dit avontuur gaan volgen en geheel of gedeeltelijk mee gaan doen. Of de kat uit de boom kijken, voor in 2016!

De Tour4Nature ga je aan met een racefiets op een Tacx. Bij de start van iedere etappe wordt tijdens deze Tour online het parcours van de profs ge-upload en vervolgens kan exact hetzelfde parcours als de profs met google Earth en Streetview op een racefiets op de Tacx worden verreden. De instellingen zijn zo dat als de weg omhoog gaat lopen, dat je daadwerkelijk ook echt omhoog aan het rijden bent. Klimmen en afdalen. De 4 e etappe, met 223 km de langste van alle etappes, wordt een hele grote uitdaging. Een voordeel is dat je op de Tacx de kasseienstrookjes van die etappe hij niet zal voelen.  Drie weken lang koers, waaronder 9 vlakke ritten, 3 heuveletappes, 7 bergritten met vijf aankomsten bergop, 1 individuele tijdrit, 1 ploegentijdrit (voor Léon dus twee tijdritten) en 2 rustdagen. In totaal 3.360 km voor de elite-wedstrijdrijder van vereniging Cycloteam.nl te overbruggen.

En het mooie is, hij rijdt niet alleen om fysiek en mentaal een grootse sportieve uitdaging aan te gaan, door deel te nemen aan dit unieke avontuur, rijdt hij namelijk voor zowel het WNF en Natuurmonumenten en zorg je met jullie geldelijke bijdragen van bijvoorbeeld een euro per kilometer of een veelvoud daarvan voor de dagetappe of de hele tour  (€ 3360) voor een grote stap voorwaarts richting een duurzame wielersport. Zowel personen als bedrijven kunnen doneren en sponsoren door een bijdrage over te maken op Triodos bankrekening NL71 TRIO 039 0941 158 t.n.v. Stichting Cycling4CE o.v.v. Tour4Nature. Naast een ultieme uitdaging, willen we zoveel mogelijk publiciteit generen voor de koers richting een duurzame wielersport en daarvoor zoveel mogelijk middelen ophalen met deze challenge.

Tour4Nature is een drie weken durend evenement met aandacht voor de natuur, klimaat en rentmeesterschap van onze aarde. De partners hebben zich verenigd om aandacht te vragen voor de natuur en middelen te verzamelen om activiteiten mee te organiseren.


Wereldnatuurfonds (WNF)

Het Wereld Natuur Fonds zet zich sinds 1962 actief en met succes in voor natuurbescherming over de hele wereld. We streven ernaar de prachtige rijkdom aan dier- en plantensoorten op aarde te beschermen. Samen met anderen willen we een wereld tot stand brengen waarin mens en natuur in harmonie leven.


Vereniging Natuurmonumenten

Natuurmonumenten is dé beweging van mensen met hart voor de natuur. We willen mensen, van jong tot oud, in het hart raken en de fascinatie voor de natuur delen met en via onze achterban. We activeren mensen om buiten in de natuur iets geweldigs te beleven.


Cycling4CE Foundation

De stichting Cycling4CE streeft naar een wielerbeleving die in harmonie staat met de natuur, mens, dier en landschap. Educatie, cultuur en economisch omdenken zijn de dragers die de cyclisten op aarde mobiliseren om te beleven wat de natuurlijke rijkdommen bieden.

De opbrengsten van Tour4Nature komen voor 50% ten goede aan WNF en elk 25% voor Vereniging Natuurmonumenten en Cycling4CE. De partners hebben benoemd waaraan de opbrengsten concreet worden bestemd. Cycling4CE draagt de kosten van Tour4Nature.

Informatie?


www.cycling4ce.foundation

www.wielerkoorts.nl